Светлана Василева напуска групата, за да поеме нови професионални предизвикателства, съобщават от пресофиса на медийната структура.

Дидие Щосел е заместник-председател на борда на директорите на Нова ТВ от 2009 г. Бил е председател на борда на директорите на „Болкан Медия Груп” в периода между 2007 г. и 2009 г. Той притежава магистърска степен от INSEAD и е специализирал „Управление на институциите в ЕС” в университета ENA в Париж. Преди пристигането си в България през 2005 г. е заемал различни позиции в организации в Лондон, включително директор "Корпоративни финанси" в банка "HSBC Инвестиционно банкиране" от 1999 г. до 2001 г. 
Работил е и в "Мерил Линч".

Андерс Нилсън, Изпълнителен вицепрезидент на централноевропейското разпръсквателно направление в „Модърн Таймс Груп” – „MTG АB” и председател на борда на директорите на Нова ТВ, коментира рокадата така: „Бих искал да приветствам Дидие на новата му позиция в Нова ТВ. Той демонстрира сериозни лидерски и мениджърски умения през последните 6 години в MTG. Назначаването му ясно потвърждава твърдия ангажимент на МТG да продължи развитието на медийната си група в България и аз ще се радвам да работя с него в бъдеще. Бих искал също да благодаря на Светлана Василева за нейната работа и резултатите, които постигна през последните 2 години, и да й пожелая успех в бъдещите й начинания”.

Засега не е ясно какви са новите професионални планове на Василева, която преди това оглавяваше bTV и TV7.

Шведската телевизионна група "Модърн Таймс Груп" (MTG) купи Нова телевизия през лятото на 2008 година за 620 млн. евро. В „Нова Броудкастинг Груп” влизат още каналите "Диема", "Диема фемили", "Кино Нова" и "Нова Спорт".