Столичният булевард "Христофор Колумб", известен като стария път за летището, излиза в ремонт в неделя. Въвежда се забрана за движение в участъка между източната тангента и ул. "Продан Таракчиев", който ще се ремонтира.

Освен нови настилки ще се постави улично осветление и ще се изградят тротоари, каквито в момента няма. Целият ремонт ще отнеме около месец и ще се прави на 5 етапа, обясни зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев, цитиран от "24 часа" и БНР.

Обновяването на булеварда струва около 1 милион лева.

По време на ремонта автобусите 84 и 184, които стигат до летището, няма да се движат по булеварда, а ще минават по източната тангента, след това ще завиват надясно по ул. "Мими Балканска" и след това към летището.

След като приключи ремонтът на бул. "Христофор "Колумб" ще започне обновяване на Източната тангента.

"Планираме ремонтът там да започне през първата седмица на август и да приключи в началото на септември. Става дума за участъка между кръговото с бул. "Хр. Колумб" и кв. "Хр. Ботев", уточни Крусев пред БНР

Той призова по време на ремонта към летището като алтернатива да се ползва бул. "Брюксел".

"Със сигурност ще има затруднения в придвижването, молим за търпение и разбиране", добави зам.-кметът.

В момента ремонти има на улиците "Граф Игнатиев", "Солунска", "Московска", булевардите "В. Левски", "Т. Каблешков" и "България".

Екипи на "Софийска вода" подменят канализационния колектор на кръстовището на ул. "Иван Вазов" и бул. "Васил Левски", след което ще бъде ремонтирана улица "Иван Вазов".