Започва поетапният ремонт на 4 км от първокласния път I-1 в отсечката между жп гара Владая и пътен възел "Даскалово" /от км 282+485 до км 286+865/, съобщи АПИ.

В първия етап ще се работи в около 3,4 км участък от жп гара Владая до кръстовището за Рударци и Кладница в село Драгичево. За изпълнение на ремонтните дейности ще бъде ограничено движението в платното за София, като трафикът ще преминава двупосочно в платното за Перник. След завършването им в средата на юли работата ще продължи в платното за Перник, а движението ще се прехвърли в ремонтираното платно за София.

За улеснение на трафика и ограничаване на възможностите за образуване на задръстване на кръстовището в с. Драгичево ще бъде забранен левият завой за Рударци. Обходният маршрут за пътуващите към с. Рударци е през пътен възел "Даскалово", или през центъра на с. Драгичево, където може да се обърне посоката на движение. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, като следват стриктно поставената сигнализация и ограничението на скоростта до 50 км/ч.

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите, които ежедневно пътуват между София и Перник, да ползват автомагистрала "Струма", като алтернативен маршрут на първокласния път през Владая. Ремонтът на отсечката между жп гара Владая и пътен възел "Даскалово" включва полагане на нова асфалтобетонова настилка, подсилена с геомрежа по цялата ширина на платното. Ще бъде подобрено отводняването и ще бъдат възстановени прилежащите водостоци. Пътят ще е с нови бетонови бордюри, ограничителни системи /мантинели/ и пътни знаци.

Предвижда се през септември ремонтните дейности да продължат в отсечката от Драгичево /при км 285+865/ до пътен възел "Даскалово" /при км 286+865/. Планирано е те да завършат до края на годината.

Ремонтите дейности са възложени на "Пътища Перник" ДЗЗД, с което АПИ има договор по ЗОП за поддържане на републиканските пътища на територията на област Перник.