Посрещнете Новата 2021 година на някое топло място с полюшващи се от вятъра палми, тюркоазено море и много слънце - при това с минимален риск за здравето и парите ви.

Странната 2020 година е към края си и пътешественическата ви душа жадува да й сложи символичен край на някое екзотично място, далеч от зимата. Следва списък на някои от най-сигурните и спокойни топли местенца по света, които с радост ще ви посрещнат за новогодишната наздравица.

Ами коронавирусът?

Все повече туроператори предлагат пътуванията си, особено луксозните и екзотични дестинации, с включена в цената застраховка, която покрива разходите, ако се разболеете от коронавирус в чужбина или ако се разболеете в България и поради това не можете да отпътувате. Някои от дестинациите изискват отрицателен PCR тест, който също често е включен в пакетната цена. Попитайте избрания от вас туроператор за пълните условия, които предлага.

Добри цени

Тази година цените на новогодишните пакети са наистина добри и повечето от тях включват в цената богата новогодишна вечеря с включен алкохол и богата програма на място в избрания от вас хотел.

 Дубай

Нова година е времето, когато си правите равносметка и се обръщате към бъдещето. А кой друг град на света е толкова недвусмислен синоним на бъдещето като Дубай. Това е дестинация, която се променя всеки ден и доказва как пустинята може да се превърне в рай. Това е град, където в един ден можете да отидете на плаж, да карате ски и да отидете на сафари в пустинята.

Коронавирус ситуация: Изисква се отрицателен PCR тест на влизане в Дубай (ако пътувате с туроператор, обикновено тестът е включен в пакетната цена), както и изтегляне на специално мобилно приложение при влизане в страната. При връщане в България няма нужда от тест и няма задължителна карантина.

Виж актуалните оферти за Нова година в Дубай!

Дубай

Снимка: NasamNatam

Занзибар

Освен очевидните предимства на това да посрещнеш Нова година на място с температура на въздуха около 27 градуса и на водата около 29, Занзибар е и един от най-красивите африкански острови с едни от най-приятелски настроените местни. Нова година в Занзибар означава хотел на брега на океана, най-синята синя вода, в която да плувате, гмуркане, прясна морска храна и романтични залези. Освен това е родно място на Фреди Меркюри, чиято родна къща можете да видите.

Коронавирус ситуация: Занзибар беше сред първите дестинации, които отвориха границите си за туристи. Островът се справя добре с противоепидемичните мерки и от месеци няма регистриран случай на вируса, което го прави една от най-сигурните дестинации в света. Не се изисква PCR тест, нито подлежите на 14-дневна карантина.

Виж актуалните оферти за Нова година в Занзибар!

Занзибар

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Малдиви

Ако започнете новата година в луксозно бунгало на плажа на Индийския океан, това със сигурност ще е чудесна поличба за 2021. Малдивите са много неща - романтика, релакс, пълно изключване от света на проблемите, безупречно обслужване... Из стотиците острови има хотели и комплекси за всеки вкус - от изолирани плажни вили и бунгала в традиционен стил до комплекси, подходящи за семейства с деца. Температурата на водата целогодишно е 27-28 градуса, плажовете са бели, лагуните - тюркоазени, а красивите рифове са пълни с подводен живот.

Коронавирус ситуация: Трябва да предоставите отрицателен PCR тест, направен не по-късно от 72 часа преди влизане в страната. Изисква се отрицателен PCR тест при завръщане от Малдивите или сте длъжни да изкарате 14-дневна карантина в България.

Виж актуалните оферти за Нова година в Малдиви!

Малдиви

Снимка: NasamNatam

Турция

Ако сте пропуснали лятната почивка в Турция, можете да наваксате по Нова година. Това е и един от най-бюджетните варианти за посрещане на празника в чужбина. Можете да изберете луксозен спа хотел из добре познатите Айвалък, Кушадасъ, да се спрете на космополитния Истанбул или да експериментирате с компактния и подреден град Чанаккале на брега на Дарданелите (и на една крачка от древна Троя).

Коронавирус ситуация: Не е нужен отрицателен PCR тест и българите не се поставят под карантина при пристигане в страната. От 1 септември вече не се изисква отрицателен PCR тест и няма задължителна 14-дневна карантина при прибиране на българи от Турция в България.

Виж актуалните оферти за Нова година в Турция!

Турция

Снимка: NasamNatam

А ако все пак решите да си останете на родна земя, ето ги нашите най-добри оферти за Нова година в България.