Нов антирекорд със заразени с COVID-19 само за ден отчита - 437, сочат актуалните данни на Единния информационен портал. Те са на базата на направени 4541 теста PCR теста. Това означава, че положителните проби са вече малко над 9,6 процента от всички направени, което също е по-високо от досегашните нива.

Най-много заразени има в София - 124, следват Пловдив с 65, Варна - 35, Благоевград - 30, Бургас и Стара Загора с по 28 и единични случаи в останалите области. В областите Ловеч и Силистра няма регистрирани нови заразени.

Излекуваните вчера са 138, а починалите след усложнения от вируса - 11, като общият им брой от началото на пандемията достига 873 души.

Расте броят на активните случаи и той вече е 6 422. Хоспитализираните вече са над 1000. В болници са настанени 1033 души, от които 53 в интензивни отделения.

Очаквайте по-късно в Dir.bg интервю с главния държавен санитарен инспектор Ангел Кунчев по всички въпроси, свързани с коронавируса, включително какви мерки ще вземат здравните власти, в случай на още по-голямо увеличение на заразените. Единственото, за което той-гарантира, е, че няма да има отново затваряне на населени места.