Нов голям ремонт ще блокира част от движението в столичния квартал Овча Купел. От днес затварят участък от улица "Монтевидео". Очаква се ремонтът да продължи до 10 септември.

Затвореният участък ще е между улиците Академик "Константин Пашев" и улица 763. Целта е пътното платно да бъде разширено и да има по две ленти в двете посоки. През периода на ремонта градският транспорт ще продължи да се движи, но с променен маршрут като се разкриват временни спирки близки до участъка, който е затворен.

Междувременно продължават и другите ремонти в София. На 14 юни за ремонт беше затворена и възлова част от Околовръстното шосе на София - между Младост и Горубляне. От двулентов - пътят ще стане с шест ленти, ще бъде изграден и надлез. Заради ремонта шофьорите, които само преминават през София, идващи от Тракия" и "Хемус" санасочвани към северната тангента на околовръстното, а тези, които искат да влязат в столицата използват алтернативни маршрути. Очаква се ремонтът на Околовръстното шосе да приключи на 10 септември.

Продължава реконструкцията на няколко столични булеварда. Ремонти има по булевард "България" след разклона за Бояна, по булевард "Тодор Каблешков" от булевард "България" в посока улица "Луи Айер", както и по булевард "Асен Йорданов" в Дружба.