Националният осигурителен институт ще консултира близките на загиналите в катастрофата край Своге на 25 август т.г. Мобилен екип от експерти на териториалното поделение на НОИ - София град, ще посети в най-близкото подходящо време Световрачене, откъдето са повечето от загиналите, за да помогне на техните роднини и близки по въпроси от компетентността на НОИ, възникнали след трагедията.

ТП на НОИ в столицата вече е във връзка с кмета на Световрачене Светла Николова, която изрази благодарност за съпричастността на института. Първата уточнена стъпка е кметството на Световрачене да помогне в събирането на необходимите лични данни, за да може експертната група предварително да бъде ориентирана и конструктивна при консултирането на хората в конкретните обстоятелства.

В деня на национален траур в памет на загиналите край Своге ръководството и всички служители на НОИ изразяват своите съболезнования на близките на загиналите.

Dir.bg припомня, че при жестоката катастрофа край Своге загинаха 16 души и бяха ранени 21. Все още с опасност за живота са 4 души.