Гърция си струва от край до край, но не може да си кривим душата - някои места си струват повече от други. Особено когато са плажове и особено когато се намират на острови. Някои са снежнобели, други са с червен пясък, трети са с лазурносиня вода (ако някога сте се чудели какво точно значи лазурносин, отидете на плаж Миртос на остров Кефалония). Следват някои от най-красивите плажове за почивка в Гърция, на които можете да разпънете кърпата това лято.

Гьола, Тасос

Гьола не е точно плаж, но определено заслужава предно място в тази класация. Представлява естествена лагуна, издълбана в скалите на брега, пълна с тюркоазена вода.

Няма пясък, няма сянка, а ако решите да дойдете с хавлия при Гьола в Тасос, ще трябва да я разпънете директно на скалите. Имайте предвид, че скалите са неравни и не са особено лесни за ходене.

Къде се намира Гьола на Тасос: Край село Астис, накрая пътят е черен, но проходим.

Виж оферти за почивка на остров Тасос.

Гьола Тасос

Снимка: NasamNatam

 Елафониси, Крит

Елафониси е чудесен плаж за почитателите на плитките прозрачни води с усещане за Кариби. Пясъкът е бял, а понякога розовеещ и ситен. Наистина специалното на Елафониси е, че на две крачки от главния плаж, който през лятото може да се окаже попретъпкан, кратко джапане във водата ви отвежда до няколко островчета със същия розово-бял пясък и плитки води. Локацията на Елафониси е малко в нищото, така че повечето хора идват на този плаж специално, като част от обиколката на забележителностите на Крит.

Къде се намира плаж Елафониси в Крит: На 75 км от Ханя и на 140 км от Ретимно.

Виж оферти за почивка на остров Крит.

Крит

Снимка: NasamNatam

Навагио, Закинтос

Плажът Навагио няма нужда от представяне - едва ли има човек, който да не го е виждал на десетки снимки, преди изобщо да тръгне към Закинтос. Корабокруширалият кораб на брега е специалната атракция, заради която миниатюрният пясъчен плаж толкова бързо се пълни с хора. Ако искате да се насладите на Навагио, посетете го извън сезона.

Къде се намира плаж Навагио на остров Закинтос: Достъпен е само с лодка - има много организирани турове. Можете да видите плажа и от скалите над него.

Виж оферти за почивка на остров Закинтос.

Закинтос

Снимка: NasamNatam

Червеният плаж, Санторини

Един от най-прочутите плажове на Санторини се намира недалеч от древния град Акротири. Червеникавият пясък е примесен с малки червеникави камъчета, а скалите, надвиснали над плажната ивица, са в интересни нюанси. Ако обичате да се гмуркате, тук подводният пейзаж е богат на причудливи скални форми. Имайте предвид, че Червеният плаж е малък и често става пренаселен.

Къде се намира Червеният плаж на остров Санторини: Можете да дойдете с кола (има паркинг и кафенета), след което ще трябва да слезете по стръмни скали, или с лодка от пристанището на Акротири.

Виж оферти за почивка на остров Санторини.

Санторини

Снимка: NasamNatam

Миртос, Кефалония

Плажът Миртос със сигурност е една от причините остров Кефалония да има толкова много почитатели от цял свят. Докато се спускате към Миртос от високите скали, които го заобикалят, няма да можете да спрете да снимате. Дъното на морето и слънцето заедно рисуват вълшебна картина - 50 нюанса тюркоазеносиньо в акварел. Задължително носете обувки, тъй като има много камъчета.

Къде се намира плаж Миртос на остров Кефалония: На север от Аргостоли.

Кефалония

Снимка: NasamNatam

Саракинико, остров Милос

Милос е малко познат остров от групата на Цикладите, на който ще откриете плаж, идващ по-скоро от Луната, отколкото от Земята. На плаж Саракинико вулканичните скали са искрящо бели и нагънати в чудати форми. И макар тук да има и малък пясъчен плаж, тъкмо скалите са изборът на много от посетителите.

Къде се намира плаж Саракинико на Милос: Разположен е в североизточната част на острова.

Милос

Снимка: NasamNatam