Наследниците на Владимир Димитров - Майстора научиха от медиите за разкритата кражба на 10 от 15-те картини от къщата им на бул. Сливница в София. Към днешния ден те още не бяха получили обратно откраднатите в края на 2018-та година творби, съобщи Телевизия "Европа".

Павел Антонов пък, който е син на племенницата на Майстора, е благодарен на полицията за бързите действия.

Мечтата на собственика е да превърнат тази къща, която е уникална не само отвътре, но и отвън в музей, където тези платна да бъдат изложени.

"Мисля си, че ако картините се върнат и направим тук Център за изкуство и гражданска енергия първата изложба ще я направим с тези картини.", заяви Павел Антонов.

Тези голи стени след кражбата от 30 декември много скоро отново ще бъдат украсени с картини. Творбите на Владимир Димитров Майстора и Димитър Киров отново ще красят пространството. А Павел Антонов, който е син на племенницата на Майстора, не крие изненадата и радостта си от бързите действия на полицията. Той се надява посланието от този случай да е, че хората не са беззащитни.

Освен намерените 10 от 15 картини, органите на реда са открили и липсващи ценни предмети от къщата - старинна сабя и цигулката на Майстора. Павел Антонов е изключително благодарен на бързите действия на Крадените картини на Владимир Димитров-Майстора и Димитър Киров-Ди Киро са били открити в антикварен магазин в София. Двама са задържаните предполагаеми крадци.

Снимка: Булфото