Напрежение в Карлуково. Вчера, жители на ловешкото село спонтанно излязоха на протест срещу, това че тонове пестициди и отрови са изложени на открито. Местните искат да се извозят опасните отпадъци и вещества възможно най-бързо.

Стигна се и до напрежение между кмета на селото, фирмата, която извозва отпадъците и хората. Има ли опасност за хората и какво се случва в Карлуково?

"В последните дни забелязваме, че от 70 тона пестицидите сега са около 140. Те стоят навън без охрана и осветление", коментират жители, цитирани от "Нова телевизия".

"Притесняваме се от тези пестициди, които вредят на цялото население на Карлуково. Тук е безстопанствено. Какво би станало, ако някой запали тези бидони? Искаме те да бъдат премахнати, защото имаме деца тук", добавят протестиращите.

"Аз съм в постоянен контакт с фирмата, която е отговорна. Сега получавам и нова информация от жителите, че има нови бидони пълни с пестициди", каза кметът на Карлуково Васил Тодоров.

"Надявам се до края на февруари всичко да е приключено. Не се носят пестициди, а амбалаж", каза кметът на Луковит Иван Грънчаров.