Сигналът за въоръжения грабеж е подаден на телефон 112 в 10.41 часа.

По първоначални данни четирима маскирани нападатели са стреляли по инкасовия автомобил на ниво минус 2 в подземния паркинг на мола.

След като са взели неустановено до момента количество пари, грабителите са се оттеглили с кола в неизвестна посока.

Вижте снимки>>>

По непотвърдена информация на БНР ограбената сума е около 400 000 лева.
Според данните на bTV обаче липсващите пари са около 100 000 лева.

Няма пострадали хора при стрелбата. Районът е отцепен от силите на реда.

Разпоредени са заградителни и издирвателни действия на територията на столицата с цел установяване на извършителите.

Инкасо автомобилът е на компанията "ВИП Секюрити", която разпространи официално съобщение до медиите. В него се уточнява, че при грабежа е открадната само една от превозваните пратки.

Според дружеството, нападателите са били въоръжени с автомати "Калашников". Част от тях открили стрелба по колата, а другите нападнали единия от охранителите  в гръб, повалят го на земята, взимат една от пратките, качват се в автомобил и потеглят.

Охранителят стреля на свой ред и пука гумата на автомобила, с който нападателите успяват да избягат.

"Като компания, която осигурява сигурността на територията на целия мол, можем да дадем информация за монтираните камери, които са близо 200. Благодарение на това вече сме предоставили детайлна информация за автомобила на нападателите на разследващите органи и всички допълнителни данни във връзка с разследването на инцидента", допълват от "ВИП Секюрити".

От фирмата съобщават още, че всички членове на екипа са без наранявания, въпреки произведената престрелка. Един от гардовете е успял да задейства и паник-бутон, като на сигнала са реагирали 3 мобилни патрула.

На 8 февруари 20-годишните братовчеди Христо и Бойко Борецови се опитаха да ограбят инкасо автомобил, пренасящ парите за пенсии в град Средец. Гардовете обаче оказаха съпротива и Христо Борецов бе прострелян. Младежът почина на място. Братовчед му бе задържан, а преди дни Бургаският апелативен съд остави Бойко Борецов за постоянно в ареста.