22-годишна българска студентка от Университета в италианския град Павия била намерена обесена, след като 24 часа преди това била обявена за изчезнала, съобщи местното издание "Ла провинча павезе", цитирано от "24 часа". 

Момичето изчезнало от общежитието си в университетския кампус в събота. В неделя местен земеделец я намерил обесена на дърво на пътя "Кампеджи". Все още не се знае по какви причини момичето е сложило край на живота си. Полицията разпитала съквартиранта на българката в двустайното жилище в общежитието, но засега няма яснота.

Сред хипотезите за трагедията е любовно разочарование, но се разследва и какви са резултатите от следването на момичето.То не е оставило никакво писмо. За последен път момичето било видяно живо в събота сутринта. След това българката излязла от общежитието, минавайки през рецепцията. Предполага се, че е изминала няколкостотин метра по пътя, успереден на кампуса, след което е пристигнала до горичката в дъното на пътя "Кампеджи", близо до автобусния гараж.

Българската студентка носела със себе си въже, което според властите означава, че вече била решила да сложи край на живота си. Сигнал, че е изчезнала подали нейни приятелки, както и съквартирантът й, след като не могли да я открият вечерта в събота.

Властите вече са започнали да разпитват познати на момичето, за да стигнат до мотивите за самоубийството. Тялото на студентката се намира в Съдебна медицина, където ще бъде направена аутопсия.