Кметът на Костинброд Трайко Младенов издаде заповед за въвеждането на вечерен час в града, който ще е в сила от 21.00 до 5.00 часа.

Четири нови случая на заразени с коронавирус са били потвърдени в Костинброд, сочат данните на Районната здравна инспекция - София област. Лицата са хоспитализирани.

Областният управител Илиан Тодоров призовава гражданите на града да спазват мерките, предприети от правителството, и най-вече социалната изолация.

Кметът на Костинброд Трайко Младенов уточни пред Радио София, че заразените стават общо шестима, тъй като има и два по-стари случая. Около 70 души са под карантина. Заболелите се лекуват в столични болници и няма информация за влошаване на състоянието им.

Институциите работят в максимален синхрон и лицата, при които е установен коронавирус, се транспортират с специално оборудвани медицински екипи до София, отбеляза Младенов и добави, че Общинският кризисен щаб е предложил конкретни превантивни мерки, които са въведени със заповед на кмета и са изпратени до областните дирекции. Една от тези мерки е въвеждането на вечерен час в общината , който ще е в сила от 21.00 до 5.00 часа.

Редица кметове в страната вече въведоха вечер час на територията на общините. От вчера и в Стара Загора важи същата мярка за ограничаване на разпространението на вируса

457 са вече потвърдените случаи на COVID-19 у нас, съобщиха от Националния оперативен щаб. 25 души са излекувани и изписани от лечебните заведения, а починалите са 10