Шофьор на училищен автобус превозвал ученици с 0,59 промила алкохол в кръвта. Действието се развива в Котел. Пробата за алкохол е направена от полицейски патрул при случайна проверка. След нея е взета и кръвна проба, която да установи с по-голяма точност нивото на алкохол. Резултатите от нея все още се очакват, съобщава Нова тв.

Директорът на СУ "Г.С.Раковски" в Котел информира, че шофьорът не е на работа, а в неплатен отпускт до края на седмицата. На водача на автобуса са поискани писмени обяснения за случилото се.

"Обясни, че предната вечер е пил 200 грама алкохол. Той е бил изненадан, че е показал такъв резултат. След като видях полицейския акт, аз го отстраних от работа. Надявам се до края на седмицата да излязат резултатите от кръвната проба", заяви директорът Стефан Дондев.

Той обясни, че отговорността на шофьорите е огромна, защото те превозват деца. Дондев добави, че ще наложи дисциплинарно наказание на водача на превозното средство. Автобусът също е спрян от движение, докато проблемът не бъде решен.