Над 50 досъдебни производства са образувани след сигнали за решения на различни ТЕЛК комисии, обяви директорът на ГДНП Христо Терзийски. Анализите по тях се правят заедно с екипи на здравното министерство, заяви той и допълни, че това са само част от всички проверки, които се правят в болниците.

Вътрешният министър Младен Маринов призова да не се слага черна точка на цялото здравеопазване и всички лекари, защото става дума само за конкретни лица.

Очакваме допълнителни сигнали за нередности в болниците, обяви Маринов, по думите на когото анализът по тях ще стигне до законодетеля.

Терзийски припомни, че при предишни проверки Силистра се е откроила като град с най-много ТЕЛК решения - далеч над всички останали.

Инцидентът до Козлодуй е производствена авария, свързана със строителни работи, но ще се уточнява дали става дума за човешка грешка или пропуски в процедурите, каза Маринов и подкрепи усилията на полицаите, подсъдими за смъртта на Ангел Димитров-Чората да докажат невинноста си с думите, че очаква положителен резвой на казуса.

Маринов връчи част от наградите "Полицай на годината". За първи път с най-високото отличие е удостоен граничен полицай. Бисер Чаушев от Момчилград беше награден за редицата успешни действия по опазване на границата. Той сподели, че за него тази награда е чест и достойнство. Работи от 19 години в МВР.