Повече от 10 дни няма и следа от изчезналото дете в стражишкото село Николаево. 18-месечният Мариян е обявен за общодържавно издирване, но засега без резултат.

Сигналът за изчезналото момченце бе подаден от родителите му на 22 октомври около 19 часа. Майката поверила грижите за детето на баща му, който казва, че само за десетина минути се разсеял с телефонен разговор. От тогава Мариян е в неизвестност. Момченцето не е стабилно и не може да ходи добре самостоятелно. Незабавно бяха предприети издирвателни мероприятия от екипи на полицията, пожарната, доброволци, с използването на термокамери и следови кучета.

В показанията на семейството пред разследващите разминаване няма. Близките на Мариян продължават да мислят, че синът им е отвлечен. Призивите им за помощ в социалната мрежа не спират, а намеците, че са продали детето ги огорчават. Случаят е мистерия за всички в селото. Районът е претърсен и хората се надяват вече на чудо.

От полицията твърдят, че издирването на детето продължава, но отказват коментар. Призоваха и гражданите за съдействие. Проверени са няколко сигнала, но следи към изчезналото дете няма.

От Областната дирекция на МВР във Велико Търново призовават всички граждани, пътували на 22.10.2019 г. /вторник/ за времето от 17,30 до 19,30 ч. по маршрут Стражица - с. Николаево - Попово и обратно да се свържат с дежурната част на ОД МВР - Велико Търново на телефон 0888 481209.