Любители на темата "извънземни" започнаха да пристигат в Невада край секретното американско военно съоръжение, известно като "Зона 51", съобщи Ройтерс.

От дълго време се говори, че там се съхраняват правителствени тайни за извънземен живот.

Жители на градчето Рейчъл, намиращо се на 20-ина километра от базата, се боят от евентуалното прииждане на големи тълпи хора в отговор на неотдавнашен призив в социалните мрежи да бъде "щурмувана" "Зона 51".

Вижте как изглежда "Зона 51" >> >> >>

Събитието е насрочено за 20 септември, като "щурмът" щял да започне в ранните часове на днешния ден - между 3 и 6 часа сутринта местно време, което е между 13 и 16 българско време.

Мъжът, организирал събирането, се бои, че може да настъпи хуманитарно бедствие в Рейчъл, където живеят само 50 души, няма магазин за хранителни стоки, нито бензиностанция.

Въпреки това десетки посетители пристигнаха вчера в единствения търговски обект в градчето - мотел, вдъхновен от темата за извънземния живот. Те се настаниха в палатки и кемпери.

Вижте снимки от събирането около "Зона 51" >> >> >>

"Зона 51" от години е обгърната в тайнственост, което подхранва конспиративни теории, че там има останки от летяща чиния и телата на извънземния ѝ екипаж след предполагаемата ѝ катастрофа в Ню Мексико през 1947 г.

В малкото градче Рейчъл има засилено полицейско присъствие

Снимка: AP/БТА

Правителството на САЩ потвърди за съществуването на базата едва през 2013 г., когато публикува архиви на ЦРУ, в които пише, че обектът е използван за изпробване на шпионски самолети.

През юни студент от Калифорния на име Мати Робъртс публикува във "Фейсбук" шеговит призив за нахлуване в обекта. Макар военното и полицейското присъствие около "Зона 51" да са засилени, то броят на хората, готови да "щурмуват" базата са малко. Мнозинството от посетителите са настроени повече за парти, отколкото на желание за проникване в строго охранявания обект.