Полицаи от Хасково и Харманли задържаха двама мъже, превозвали 18 нелегални имигранти в автомобили по автомагистрала "Марица" в посока Свиленград - Пловдив, съобщи ОД на МВР - Хасково.

За проверка е бил спрян лек автомобил, шофиран от 38-годишен жител на хасковското село Нова надежда. В колата са били открити 7 мъже без документи за самоличност. Органите на реда са подали сигнал със стоп палка и на лек автомобил, който не е спрял и е продължил движението си. Той е бил последван от служебен автомобил с включени звукови и светлинни сигнали. Малко по-късно 39-годишният водач, също от село Нова надежда, е спрял, а в колата са били открити 11 чужденци, също без документи.

Мигрантите са само мъже - от Афганистан (по информация от самите тях) и са на възраст между 16 и 25 години. Шофьорите на автомобилите, познати на органите на реда, са задържани за 24 часа, а мигрантите са били отведени в Регистрационно-приемателния център към Държавната агенция за бежанците в Харманли по стартиралото досъдебно производство.