На 50-годишна възраст внезапно почина журналистът, поет и литературовед Марин Бодаков, съобщи БНР.

Той беше и дългогодишен преподавател във Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийския университет. Автор е на няколко стихосбирки и редактор на десетки книги с поезия и проза, също така е известен и с литературните си прегледи и интервюта на страниците на вестник "Култура".

Марин Бодаков е роден на 28 април 1971 година във Велико Търново. През 1994 година завършва българска филология в Софийския университет "Св. Климент Охридски". От 1997 до 2000 година работи в списание "Български месечник".

От 2000 г. е литературен редактор на в. "Култура". Автор е на стихосбирките "Девство" (1994), "Бисквити" (1998), "Обявяване на провала" (2002), "Ангел в зоопарка" (2008) и "Наивно изкуство" (2011).

Няколко пъти е член на журито на различни литературни форуми. 

Женен е за преводачката Зорница Христова, с две дъщери.

Приятели и колеги на Бодаков изразиха своята скръб от загубата му в социалните мрежи. 

"Отиде си приятел. Човек, който имаше голямо сърце и светъл ум. Човек, който дишаше чрез думите, обичан поет, критик, преподавател. Марин Бодаков оставя празнота след себе си. Той беше доброто сърце на литературните среди, след разговор с него винаги оставаше усещане за мир и вяра в смисъла", написаха от "Площад Славейков". 

"Светъл път, приятелю!", заявиха от клуб "Перото".

А десетки негови студенти споделиха, че той е причината да чувстват, че са на правилното място във Факултета по журналистика.