Източници от СДВР обясниха, че според дадените показания в къщата в софийския квартал "Горна баня" са проникнали двама мъже, вероятно с цел обир.

Пред "24 часа" Стоян Александров заяви, че двамата маскирани са влезли в къщата му, малко след като той е излязъл.

"Очевидно са знаели, че съм излязъл, може би са ме проследили. Но не са допуснали, че синът ми може да е вътре. Вероятно са влезли през верандата и са се качили на втория етаж, където е спалнята. Най-напред са влезли в моята стая, защото са отворени всички врати, гардероби и шкафове", разказа банкерът.

По думите му, през това време в къщата е бил синът му, който е учил за изпит.

"Бил е в своята стая, лежал е в леглото. Чул е шум, но е помислил, че още не съм излязъл. Изведнъж вратата на стаята му се отваря и на прага й застават двама души, като единият е с насочен пистолет към него. Другият му казва: „Не е той“. И хукват по обратния път. Синът ми е намерил кураж и е тръгнал след тях, гонил ги е по улицата, но не е успял да ги достигне", разказа Александров.

Той каза още, че не знае каква е причината за нахлуването на двата мъже, но напоследък му изчезват папки на длъжници.

Вчера прокуратурата съобщи, че проверява банкера за лихварство. Група бизнесмени го обвиняват, че ги притискал за пари.

Пред bTV те се оплакаха, че бившият финансов министър им е дал заеми, като в договорите били заложени скрити лихви.

Според тях дела срещу Стоян Александров са били подправяни в негова полза и то само за 4 дни около Коледа. Те имат съмнения, че той влияе на съда.

В интервю за "Труд" банкерът обаче заяви, че никога не е крил, че дава заеми, но не се и рекламирал с тази дейност. Александров твърди, че е давал кредити само от лични средства, но не се е издържал от лихвите и не се смята за лихвар по занятие.