Въоръженият грабеж бе извършен в подземния паркинг на търговския център в понеделник около 10 часа сутринта. Нападателите, въоръжени с автомати, успяха да откраднат една от пратките, превозвани от инкасо автомобила. Липсващата сума е около 400 000 лева.

Записите от камерите в търговския център вече са прегледани от разследващите. Те също са заснели двамата маскирани нападатели, допълва националното радио.

Обирджиите са стреляли два пъти - единия път в инкасовия автомобил, а след това във въздуха. Според криминалисти целта им е била да респектират охранителите, за да не се стигне до пряк сблъсък.

След като грабнали торбата с парите, маскираните мъже са избягали от местопрестъплението с лек автомобил.

Колата бе открита няколко часа след грабежа в столичния жк "Младост-1". Установено е, че автомобилът е бил препродаван няколко пъти. В момента се изяснява кой е последният собственик.

На 8 февруари 20-годишните братовчеди Христо и Бойко Борецови се опитаха да ограбят инкасо автомобил, пренасящ парите за пенсии в град Средец. Гардовете обаче оказаха съпротива и Христо Борецов бе прострелян. Младежът почина на място. Братовчед му бе задържан, а преди дни Бургаският апелативен съд остави Бойко Борецов за постоянно в ареста.