Сигналът за откритото тяло на мездренския бизнесмен е подаден около 12.30 часа на телефон 112, съобщиха от МВР. На място веднага са изпратени екипи на Областната дирекция на МВР-София, които и в момента извършват оглед. На този етап констатацията на съдебния лекар е, че смъртта е настъпила в следствие на масивен инфаркт. По тялото не са установени видими следи от насилие. То ще бъде предадено за аутопсия.

Към 17.30 пред хотела в Правец е имало две линейки, едната от които е била вкарана в подземието на сградата през страничен вход, предаде БТА.

Михаил Михов, известен и като Мишо Бирата, е пътувал към София и останал в Правец да пренощува, съобщи Канал 3, цитиран от в. "Дневник". След като не е излязъл от стаята си в хотела до обяд, е открит от камериерката.  Михов е нощувал в хотел RIU Правец Ризорт, който по неофициална информация е собственост на шефа на "Лукойл" Валентин Златев.
Предната нощ Михов е бил гост на хотела, като той и семейството му са едни от редовните посетители, каза Лъчезар Тодоров, управител на фирмата, стопанисваща хотела, цитиран от БТА. Той уточни, че в хотелския комплекс няма медицински център.

Името на Михаил Михов нашумя в средата на месец януари. Скандалът с него избухна след появата на записи от СРС между Бойко Борисов, Ваньо Танов и Антоний Странджев. В тях Борисов нарежда на Танов да изтегли митничарите от завода за бира "Леденика", собственост на Михов. В друг запис Странджев признава, че Михов споделил с него, че си плащал на всички власти и недоумявал защо бил тормозен.

Всичко, което излезе в публичното пространство, това не са мои думи, каза тогава 47-годишният бизнесмен.

Впоследствие президентът Георги Първанов освободи от длъжност председателя на правния си съвет Сашо Пенов, който се оказа замесен в скандала.

Михаил Михов е имал високо кръвно, но въпреки това не се е оплаквал от здравословни проблеми, каза изпълнителният директор на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков, цитиран от БТА. Той допълни, че снощи за последно е говорил с бизнесмена около 21 часа.
Глушков разказа, че не е разговарял с Михаил Михов за скандала за СРС-тата. Той е човек, който не показваше слабости, коментира пред журналисти още Глушков.

Кой е Михаил Михов
Михаил Михов е роден на 23 февруари 1964 г. в Силистра. Завършва с отличие Техникума по механотехника, специалност стругар или фрезист. Голямата му страст са баскетболът и спортът, но завършва "Икономика и управление на промишлеността" във ВИНС - Варна (дн. Икономически университет). Започва бизнеса си през 1989 г. с дребна търговия, туризъм и посредническа дейност. Първата му фирма е "Рефлекс ММ" за търговия с бяла техника.

Бизнесът му
През 1996 г. купува бирения завод във Варна и винзавода "Димят". По думите му през 2003 г. вече държи 32 процента от пазара на бира в страната. Създава компанията "Булбрю", която обединява трите пивоварни - във Варна - "ММ биър", Русе и "Леденика"- Мездра (от 8 февруари 2010 г. с отнет лиценз заради констатирани нарушения).
Собственик е и на "ММ холдинг", който включва "ММ електроникс" (специализирана в продажбата на електроуреди), на хотел "Дунав плаза" в Русе. От учредяването й на 5 септември 2000 г. е председател на Черноморската лозаро-винарска камара. Управител е на варненския отбор по баскетбол "ММ биър Черно море", от 17 април 2008 г. е президент на Българската федерация по баскетбол. От 29 май 2008 г. е почетен консул на Бразилия в Югоизточна и Североизточна България.

Последна актуализация в 19.05 ч.