Вчера около 5.30 ч. в Първо Районно управление е получено съобщение за пожар, избухнал в заведение "Кралско село" в Морската градина. На място са изпратени три екипа на пожарната и пламъците са потушени. По първоначални данни пожарът е избухнал заради късо съединение на електрическата система, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Няколко часа по-късно - около 13.20 ч. фоторепортерът на вестник "Черноморски фар" Борислав Пенков снимал пораженията по заведението, когато към него се приближили няколко мъже.

Те поискали да прекрати снимането, след което един от тях - 36-годишният бургазлия П.Б. му нанесъл ритници по тялото и го заплашвал. Мъжете се опитали да отнемат фотоапарата на потърпевшия, но не успели.

"Едното от момчетата ме удари с коляно, изглежда е мода, с коляно в дясното бедро. След това, това момче ми нанесе два последователни удара в слабините. След първия не можа да ме свали, свали ме с втория”, разказа пред bTV  Борислав Пенков.

Своевременно отзовалите на сигнала за инцидента полицейски служители от Първо РУ-Бургас са задържали бияча за срок от 24 часа. По информация на "Бургас инфо" това е 36-годишният Петър Биберов-Кюфтето. 

От управата на ресторанта обясниха, че записите от видеокамерите са изгорели в пожара, но отричат да се е стигнало до бой.

Човекът идва, нахлува без да пита никой и го молят да напусне. Молят го да не ги снима, хората са мръсни, изцапани. Но до физическа саморазправа категорично не се е стигало”, твърди управителят Златко Кънев.

По случая е образувано досъдебно производство за хулиганство. Продължава работата по установяването на съпричастността и на другите участници в инцидента.