Побоят станал в събота около 21 часа пред заведение в центъра на града, където 16-годишната Ванеса се скарала с 14-годишната Надя заради момче. Скандалът обаче прераснал в размяна на удари.
Тогава се намесил Георги Калинков, който се нахвърлил върху опонентката на дъщеря си.

Ванеса е била приета първо в Центъра за спешна медицинска помощ, а впоследствие настанена за лечение в МБАЛ-Благоевград. По информация на в. "24 часа" ученичката е с мозъчно сътресение и пукната челюст.
От полицията в града заявиха, че на пострадалата се извършват медицински прегледи за установяване на травмите, получени след побоя.
В Първо РПУ обаче са депозирани жалби и от двете страни, имащи отношение в конфликта.

Пред благоевградската агенция "Е-79" 14-годишната Надя Калинкова разказва, че самата тя е била жертва на тормоз.

„Заради Денис е всичко, тя мисли, че аз му се набутвам и че съм виновна, че не я иска. Тя ме удряше по лицето. Ето, устата ми е разбита. Отдавна ме тормози и обижда. Даже в Езиковата гимназия е идвала да ме тормози“, обясни момичето.

Майка й Веселина допълва, че тя се е обадила на съпруга си Георги, след като дъщеря й успяла да й звънне и да каже какво се случва. По думите й, когато двамата пристигнали на мястото на боя, там имало 15 момичета, а Надя била паднала на земята.
"Ванеса направи опит да ме хване за косата и аз я избутах, но не е паднала. В това време се намеси Георги, за да ни разтърве нас, двете. Тя налиташе на бой, миришеше на алкохол. Аз съм интелигентна жена, просто ви казвам, че в такава ситуация не бях изпадала. Нито е падала, нито сме я удряли", твърди Веселина Чобанова.

„Когато отидох на местото, заварих една тълпа от деца, които биеха моята дъщеря и аз отидох, разблъсках децата, взех си моята дъщеря и си тръгнах. Нито някой съм удрял, нито някой съм бил”, разказа и самият Георги Калинков пред bTV.

До момента срещу него не е образувано дознание, разпитани са 10 свидетели, но разследването продължава.

*Ангел Димитров - Чората почина на 10 ноември 2005 г. в центъра на Благоевград при задържането му в рамките на операция "Респект", след сигнал, че разпространява наркотици и склонява момичета към проституция. Пред съда като обвиняеми за причиняване на смъртта му застанаха майор Мирослав Писов, капитан Иво Иванов, старши-лейтенант Борис Механджийски и сержантите Янко Граховски и Георги Калинков. След три осъдителни присъди, през юни 2011 г. Върховният касационен съд ги призна за невинни и ги оправда напълно. Присъдата не подлежи на обжалване.
След решението Иво Иванов и Георги Калинков започнаха дела за връщане в МВР, които спечелиха.