На този етап няма проверка на видеозаписа със секретаря на президента Пламен Узунов. Това каза пред журналисти в Шумен зам.-министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов, предава БТА.

Там той представи пред ръководния състав на ОД на МВР- Шумен новия директор на Областната дирекция на полицията - старши комисар Владислав Мишев. Досегашният директор ст. комисар Ялчън Расим е преназначен на друга длъжност в МВР.

На въпрос, свързан с разследванията за подслушвания, Катинов каза, че на този етап се работи много усилено по тази тема, с работна група, която е ангажирана ежедневно да докладва какво е извършено.

"На етап, на който бъдем готови да ги обявим, ще ви кажем докъде стигнаха и какво има", уточни Катинов.

"Преназначаването е една напълно нормална дейност в нашето министерство, която е съобразена с нашите виждания, с оглед и на една обстановка за свободни и прозрачни избори. Не трябва да се правят някакви аналогии - лоша дейност, дисциплинарни нарушения, злоупотреби и корупция. Това е нещо, което ние сме го премислили достатъчно добре и продължаваме да разчитаме на г-н Ялчън Расим като служител на МВР", каза още Катинов.

Новият директор на ОД на МВР- Шумен Владислав Мишев работи от 1994 година в системата на МВР и е заемал различни изпълнителски и ръководни длъжности. Той заяви, че няма намерение да прави кадрови чистки в Областната дирекция на полицията.

Сред първите задачи пред него са да се запознае със състава на дирекцията, а след това да проведе срещи с областния управител на Шумен и с кметовете на населени места.