Сигналът е получен в 8.35 часа тази сутрин на тел.112.

Мъж от Горни Дъбник е съобщил, че е открил трупа на 72-годишния си баща, а 35-годишната му сестра е в много тежко състояние. 

Веднага на място са изпратени екипи на Бърза помощ и полицията, но младата жена е починала на път за болницата. Синът на починалия мъж живее в съседство, съобщи пред Дир.бг говорителят на плевенската прокуратура Рени Кирилова. 

Огледите в къщата, в която е извършено двойното убийство, продължават. По двете тела са открити видими следи от насилие. Образувано е досъдебно производство за умишлено убийство на повече от едно лице. 

"Телата са транспортирани за аутопсия, при която ще бъде установен приблизителния час на смъртта на 72-годишния мъж - вероятно през нощта", допълни прокурор Кирилова.

"Задържано е лице, което има съпричастност към извършеното тежко престъпление - 36-годишен мъж, който е познат на системата, не е осъждан, но има 5 регистрации", съобщи на пресконференция главният секретар на МВР Младен Маринов.

„Бяха извършени незабавни оперативно-издирвателни мероприятия на територията на 3 областни дирекции - Стара Загора, Габрово и Плевен. Мотивът не е с цел грабеж, вероятно е битов, въпрос на лични отношения“, опроверга той първоначално появилата се версия.