Възрастната Елена Панчовска, която живее сама и е трудно подвижна, бе нападната от тримата маскирани мъже в нощта на 12 срещу 13 октомври. 

След полунощ излязох от стаята до тоалетната, върнах се и си легнах. По едно време чух шум в стаята, светнах лампата и видях трима мъже с маски на лицата, ровеха по поставката за сервизи. Уплаших се, но извиках: „Какво правите? Кои сте?“. Единият ме хвана за гушата и започна да ме души. Друг ме удряше в ребрата и съскаше: „Къде са парите?!“. Опитах се да се изскубна от ръцете на този, дето ме беше хванал за гушата и ме стискаше здраво, но не успях. Аз се придвижвам с два бастуна. Къде да бягам?", разказа през сълзи 86-годишната жена.

След като взели парите на пенсионерката, тримата маскирани избягали.

След подаването на сигнала в полицията служителите предприели незабавни оперативно-издирвателни действия и извършителите вече са задържани. Те са на 23, 24 и 27 години и са от Бобов дол. 

Мъжете са известни на полицията с множество противозаконни деяния. 23-годишният е в условията на наложено му пробационно наказание, а 24-годишният е с условна присъда за извършено престъпление, свързано с наркотици.

Работата по започнатото досъдебно призводство продължава, като тримата мъже са задържани за 72 часа с прокурорско постановление.