По заповед на директора на ОД МВР-Благоевград комисар Дойчин Дойчинов е образувана проверка за нападение на полицай над протестиращ, станало късно снощи след блокадата на ГП Е-79 в гр. Кресна.

"Със заповед на директора на ОДМВР-Благоевград е назначена служебна проверка във връзка с твърдения за употреба на неправомерна физическа сила от страна на полицейски служител спрямо гражданин. Поводът за назначената проверка са публикации в медийното пространство", съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Благоевград.

При първия опит за блокадата на ГП Е-79 край Благоевград в местност Полигона преди обяд вчера, бе публикувано видео, на което протестиращият Николай Кутанов пита полицая В. Чапкънов, дали би умрял за родината си, защото той би го направил.

На връщане към Благоевград след блокирането на пътя в Кресна, микробусът на Николай и негов приятел бил спрян от полицейски патрул на ГП Е-79 при пътен възел "Симитли-Банско", а на него е нанесен удар с юмрук в корема. Това е станало от колега на Чапкънов, който е служител на СТЗБД към ОД МВР. Освен това Кутанов е заплашен, че "ще си има големи проблеми".