Тежката катастрофа е станала между селата Киселево и Дъбова махала в община Брусарци.

На мотора освен 23-годишният водач се качили 16-годишното момче и 22-годишно момиче. При десен завой заради високата скорост шофьорът изпуска управлението и моторът се удря в железни колчета от предпазна мантинела.

Водачът и возещото се момиче са избягали от местопроизшествието, но по-късно са открити, съобщиха от монтанската полиция. И тримата са настанени в МБАЛ-Лом, като по-късно 16-годишното момче е починало, въпреки усилията на лекарите. 23-годишният младеж и момичето са без опасност за живота с охлузни рани.

Полицаите установили, че шофьорът на "Хондата" е неправоспособен, изпробван е за алкохол, при което са установени 0.93 промила и му е даден талон за кръвна проба. По случая е образувано досъдебно производство в РПУ-Лом.

В средата на юли т.г. 26-годишна жена от Добрич удари с мотор и рани тежко 4-годишно момченце в курорта "Албена", докато чакало на пейка с родителите си да се качи на атракционно влакче. Жената взела мотора от 33-годишен свой съгражданин от Добрич, но не е имала книжка за правоуправление.