В резултат на интензивни валежи има опасност от възникване на поройни наводнения днес в басейна на р. Места. Това съобщават от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Опасност има за притоците на Места - р. Торишка, р. Вотрачка, р. Ретиже, р. Лъкенска, р. Костена, р. Туфча - в района между градовете Белица и Гоце Делчев.

В останалата част от страната се очакват краткотрайни превишения на нивата на реките, но в повечето от тях водните количества са под праговете за внимание.

Припомняме, че силна буря се разрази снощи в София, а дъждът превърна улиците на столицата в реки. В много райони бе прекъснато електрозахранването.

В някои части на града е имало градушка, като ледените зърна са били с големината на лешник. Дъждът предизвика наводнения в много части на столицата - най-вече в метрото на НДК, защото то е много ниска точка, както и подлезът на Орлов мост.

От излелите се 50 л/кв за час Перловската река излезе извън коритото си, а бул. "Евлоги Георгиев" се превърна в река. Еднометрова вълна там помете над 10 автомобила.