Близо 40 литра на квадратен метър дъжд, придружен с градушка, се изсипаха в Пловдив в продължение на 27 минути днес следобед. Заради голямото количество валежи много от места в града са под вода, особено ниските точки, съобщиха от Община Пловдив.

Въпреки че шахтите са били предварително почистени с оглед на синоптичните прогнози, те не успяха на поемат цялото количество вода.

Снимка: Plovdiv24

Всички екипи на общинските предприятия "Чистота" и "Организация и контрол на транспорта" са на терен и се борят с последствията от силния дъжд. Екипи работят и на местата с прекъснато ел. захранване. Вече е възстановена работата на светофарните уредби на Кукленско шосе до Практикер и на Мебелна къща, работи се по отстраняване на проблема на светофара на Кукленско шосе до Рекорд.

Доброволците от ДФ "Пловдив 112" са известени в готовност да реагират при необходимост.

От администрацията призовават гражданите за търпение предвид усложнената ситуация. С предимство се обслужват обществените сгради - болници, детски заведения.

Снимка: Plovdiv24

Наводнен е подлезът на ул. "Гладстон", където по думите на директора на ОП "Чистота" колекторите не могат да поемат огромното количество вода. Наводнен е и подлезът на "Скобелева майка", булевард "Никола Вапцаров", както и кръстовището на ул. "Скопие" с индустриалната зона.