Мощен рев на мотори оглуши варненци днес, след като над 1000 рокери от цяла Североизточна България се събраха на площад "Св. св. Кирил и Методий" в морския град за официалното откриване на мотосезон 2020, което закъсня заради пандемията от коронавирус.

Вижте снимки

Целувки, прегръдки и други преки контакти не се допускаха заради противоепидемичните мерки за коронавируса. Това обаче не помрачи настроението на присъстващите, които бяха дошли да се видят след дългата изолация и да покажат новите си продобивки.

Снимка: Bulphoto

"Аз си карам мотор от дете. Това е страст за цял живот. Невероятно е. Понякога е опасно, предвид ниската култура на българина по пътищата, но благодаря на Господа, пазим се, в смисъл оцеляваме по някакъв начин", каза пред Тв Европа Мартин Димов.

Сред присъстващите имаше и много дами, както и чужденци, които от години живеят в България.

"Да усещаш вятъра в косите, въздуха в ноздрите, усещането, което сърцето, адреналина ти дава, е съвсем различно. Няма как да го смениш с нещо друго", споделя Галя Маркова.

Снимка: Bulphoto

На старта на мотосезон 2020, любителите на адреналина на две гуми, си пожелаха една по-добра година и повече толерантност на пътя от страна на останалите участници в движението.

"Очаквам много каране, пълни резервоари и много километри. На всички колеги - да нямат никакви проблеми по пътищата и да бъдат живи и здрави", каза Тони Марков.

Точно в 12 часа по варненските булеварди тръгна мотошествие, което по традиция бе ескортирано от полицейски автомобили.

Снимка: Bulphoto

Другата събота мотористите организират акция по кръводаряване във Варна. Очаква се тя да е по-мащабно от всякога, защото желание за участие са заявили представители на всички клубове от Североизточна България.