Десетки селища в пазарджишко останаха без автобусен превоз. От общинската управа спират над 10 линии, а по други автобусите драстично са орязани и разредени, съобщава Нова тв.

Потърпевшите твърдят, че не са уведомени за промяната. Жителите на засегнатите селища заплашиха с протести.

Хиляди могат да останат без работа, тъй като нямат транспорт с който да стигнат до фирмите и предприятията, в които работят.

"Този проблем е от повече от две седмици. Спряха всички автобуси без да уведомят никого. Децата нямат с какво да ходят на училище. Щом тази фирма не може да изпълнява задълженията си, нека да отнемат лиценза", казва жителка на Калугерово.

"Нямаме автобус, нямаме и лични коли. Събота и неделя даваме дежурства, а нямаме с какво да пътуваме. Хората, които са в дома, са изправени пред риск да няма кой да се грижи за тях. Много от тях са на инвалидни колички и имат нужда от специална помощ", споделят от персонала на дома за възрастни хора в село Щърково.

Позицията на Община Пазарджик е, че не са в състояние да изпълняват обществения превоз на пътници по всички линии и прехвърлят тези линии към малките кметства.