Младеж открадна кутия с дарения в Перник за болната от левкемия Руми, която се бори за живота си и всеки лев е жизнено важен, за да оцелее.

Кражбата е станала от денонощен магазин в квартал "Твърди ливади", до цеха на "Сладко и солено". Камери засичат младия мъж, който се оглежда около витрините, а след това небрежно се обляга на гишето. В същия момент протяга ръка вътре, грабва кутията с дарения и бяга, съобщава zapernik.com.

Братът на Руми публикува в социалната мрежа видеото с крадеца.

"ИЗДИРВА СЕ!!! Търся Това Човекоподобно нещо, откраднало кутията с дарения на сестра ми Руми. Анонимноста е запазена",- пише Калин Спасов.

Румяна Стоянова е на 54 години от Перник. В момента се намира в турска болница, където дават надежда за пълното й излекуване.  Тя е майка на две деца и съпруга.

"Баща ни почина преди шест месеца, не искам да изгубя и нея. Моля ви да й помогнете. Дарете един СМС, само 1 лв. е, но й подарявате живот", споделя Калин с надежда към добрите хора.

Руми е диагностицирана през 2009 г. с миелоидна левкемия. В продължение на 10 години е на поддържаща таргетна терапия и води нормален начин на живот. През февруари т. г. започва да изпитва силни болки в гръбначния стълб. Приета е в болница и е оперирана за премахване на дискова херния. Няколко дни след операцията болките стават още по-силни. Тогава й съобщават, че хроничната левкемия е прераснала в бластна криза, но в следващите дни никой не дава категорично и ясно решение как ще протече лечението, затова близките й решават да я изпратят в турската клиника "Газиосман паша". Там започва лечение, което дава 90% шанс за оздравяване. Лечението включва няколко курса химиотерапия и трансплантация на стволови клетки. Лечението е на стойност 115 000 евро, от които вече са предплатени 53 000 евро.

Ако искате да помогнете на Руми, може да изпратите СМС на номер 17 777 с текст: DMS RUMI