Млад мъж от София реши да прояви благотворителност без никакъв повод и далеч преди Коледа. Столичанинът обяви, че ще подари напълно изправен собствен автомобил на нуждаещо се семейство или самотен родител. Мъжът, нарекъл се Мечо Пух, обяви решението си с пост във Фейсбук и веднага предизвика небивала вълна от реакции.

"ПОДАРЯВАМ БМВ 520

Колата е напълно изправна, има газов инжекцион вписан в талона й

Не я продавам, подарявам я

Ако се сещате за някое семейство, самотен баща или самотна майка на които им е необходим автомобил ще се радвам да ми предложите

Няма да го дам на някой който не му е нужен, всичко по прехвърлянето го поемам аз, КАТ също

Съжалявам ако отговарям бавно, на всички ще отговоря при първа възможност", написа дарителят в социалната мрежа преди ден.

А под поста в групата на столичния кв. "Слатина" буквално избухна от емоции и възхищение. "Браво! Страхотен жест!", "Пич! Браво момче! Рядко срещана доброта и грижа за ближния!", "Шапка ви свалям поклон за решението ви", "ЧОВЕК с благородно сърце. Браво", "Дано има повече хора като теб" и "Браво! Доброто се възнаграждава" са само част от суперлативите на хората, които поощряват мъжа в благородната му постъпка.

Скрийншот: Фейсбук

Някои пък направо дават предложения на кого да подари колата - на майка с дете с увреждане или на организация, която спасява бездомни животни. Не липсват и препоръки да внимава на кого ще я даде, а дори и съвети да потърси хора извън столицата, защото там имали по-голяма нужда.

Някои от коментиращите пък събират смелост директно да помолят да получат колата за себе си, а други изказват предупреждения да не би да харчи много гориво, защото ще затрудни новия собственик финансово.

На подобни опасения нареклият себе си Мечо Пух отговаря: "Не е скъпа за ремонти. Не бих дал нещо на някой и да го прецакам, що за човек ще съм". Дарителят уточнява още, че ще помисли добре през уикенда и ще избере на кого да подари колата си.