На 17 януари Коджуклиев се явил в спецсъда като обвиняем по дело за рекет и изнудване на 40-годишния адвокат от Айтос Венелин Вълчев. Повдигнатите обвинения са по чл. 213А, чл. 214 и чл. 214А от Наказателния кодекс. Те са свързани с изнудване и принуда, а предвиденото наказание е до 6 години затвор и конфискация на половината имущество.
Въпреки че Специлизираният съд се занимава само с организирани престъпни групи, по това дело Коджуклиев е единственият обвиняем.

След делото Коджуклиев е останал в София при свой приятел, съобщи БТА.

34-годишният мъж се е самоубил след скок от сграда на ул. „Опълченска" на 18 януари.
"Делото мина нормално, нямаше нещо, което да притесни клиента ми. Потресен и изненадан съм, нямаше никакви индикации в поведението му при последната ни среща, че нещо такова може да се случи", каза адвокатът му Димо Гочев пред "БургасУтре".

Коджуклиев бе последният жив от бригадата на Ганчо Въчков-Ганеца. Той бе сочен за приближен и на Димитър Желязков-Митьо Очите преди повече от 7 г., след което се отдели. Известно време беше и концесионер на плажна ивица на къмпинг "Градина".
През април 2008 г. пред дома му избухна бомба. Няколко месеца по-късно беше нападнат и пребит в центъра на Бургас на кръстовище до новата поща.

Миналата година, три месеца след като Коджуклиев бе задържан в ареста, майка му Невенка се самоуби от моста на централния плаж в Бургас...