Миро Боксьора е самоубилият се в подземен гараж в подземен гараж на ул. "Братя Миладинови" в квартал "Мараша", Пловдив. Както вече Dir.bg съобщи, сигналът за открит труп с огнестрелна рана в главата е получен тази сутрин около 8.30 часа на тел. 112.

 

Според информацията, в подземен гараж на адрес в централната част на областния град било намерено безжизненото тяло на 42-годишен мъж, а в близост е открито законно притежавано огнестрелно оръжие. На местопроизшествието веднага са изпратени съдебен лекар и екипи на Второ РУ и отдел "Криминална полиция". От извършения първоначален оглед и събраните до момента данни е установено, че се касае за самоубийство.

Една от версиите, по които работи разследването е, че самоубийството е, заради натрупани дългове, които не можел да върне. Парите били теглени като бързи кредити.

42-годишният мъж е завършил Спортното училище в Пловдив. Известен е като хазартна натура, залагал предимно на карти. За него се твърди, че е излежавал присъди в Доминиканската република и в Испания. Името му е свързано и с други криминални регистрации у нас и в чужбина.

Негови близки твърдят, че в последно време той кандидатствал за работа и се стягал да постъпи в охранителна фирма, като дори подготвял документите си за назначаването.

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Пловдив се провеждат активни процесуални и следствени действия. Работата на разследващите по цялостното документиране и изясняване на пълната фактическа обстановка около случая продължава.