На 14 март ще се проведе олимпиадата по руски език, а до 15 март - областните кръгове по информационни технологии. Това обявиха от Министерство на образованието и науката.


Относно въведените противоепидемични мерки в детските градини за неприсъствалите по преценка на родителите деца, няма да е необходимо представяне на бележка за извинение на отсъствията.

Те няма да се отразяват в дневниците за дните до 11 март, включително.

Дните от 6 до 11 март, включително, са неучебни от Министерството на образованието и науката. Това стана, след като бе издадена заповед с такава препоръка от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Учениците се връщат в клас на 12 март, четвъртък, а пропуснатият материал трябва да бъде преструктуриран по преценка на учителите.

Заповедта на Ананиев бе издадена във връзка с регистрирания нов епидемичен подем от грип и остри респираторни заболявания и в условията на епидемично разпространение на COVID-19 в световен план.

Целта е превенция и ограничаване разпространението на вирусните заболявания и опазване здравето на децата и учениците.

В заповедта на здравния министър се препоръчва на университетите да ограничат провеждането на занятия и упражнения в този период.