Директорката на Националното музикално училище "Любомир Пипков" Столина Добрева остава на работа, въпреки че през уикенда министърът на културата я призова чрез Фейсбук да подаде оставка. Това стана ясно след среща днес в Министерството на културата, съобщи bTV.

Банов настоя тя да напусне поста, след като оперната певица Дарина Такова се оплака в социалната мрежа, че е била накарана да се яви на общо основание в конкурс за преподавател, на който е трябвало да пее, за да докаже качествата си. За примата, която има международен успех, се знае, че от години не може да пее, след неуспешна операция на гласните струни.

Добрева обаче обясни, че такива са правилата за всички и тя ги е спазила, а днес в нейна защита беше организиран протест пред училището.

"Това е морален акт - оставката. Аз административно не мога да искам оставката на никой. Какво има да размислям, да размисля как един човек, който е изключителен изпълнител и се случил проблем с гласните му струни, след това, за да предаде своя опит на българските ученици трябва да пее. Така, че не съм размислил, считам, че това е грешка на директора. Тя не е човек без достойнства, не случайно е там. Но за мен в случая е сгрешила", коментира министърът след срещата, за която самата Добрева настоя, за да му обясни как стоят нещата.

"Министърът не ми е поискал оставката и аз не съм си я подала. Така че искам да успокоя всички, които се вълнуват по въпроса. Аз отново защитих позицията, изказах моето уважение към госпожа Такова и желанието на мен и на колегите да дадем възможност нашите ученици да се докоснат до нея", заяви самата директорка.

От ведомството ще направят проверка на конкурса в музикалното училище, както и на всички учебни заведения, които са под патронажа му.