Мариана Харизанова се прибирала от работата си в центъра на София до Люлин, където живее, разказва bTV.
Асансьорът на метростанция „Люлин” обаче се оказал развален, а техниците от фирмата за поддръжка отказали да пристигнат, защото нямало заседнал човек.

Решението, което било предложено на жената - да бъде качена на ръце от дошлите на мястото полиция и служители на "Метрополитен".
„Не е справедливо да не работи асансьора, да ме теглят по стълбите, не съм чувал с картофи. Количката е много тежка, аз съм едра жена”, разказа Мариана.

В това положение, принудена да остане в метрото, тя прекара часовете до полунощ. През това време след неколкократни позвънявания техници от фирмата за поддръжка на асансьорите все пак пристигнали и успели да отстранят повредата.

„Нощно време работим само за аварийно спасяване. След като не е закъсал никой в асансьора, не тръгваме да правим ремонти”, заяви техникът Спас Молешков. Аварии с асансьорите за хора с увреждания има често, признават както техниците, така и Мариана, която ползва метрото почти всеки ден.

В един часа след полунощ, когато повредете най-после била отстранена и Мариана се запътила към дома си, на мястото пристигнал и директорът на Столичното метро Стоян Братоев.
„Ситуацията показва, че този срок трябва да бъде удължен. До 23.30 ч. трябва да има човек на разположение. Утре ще викнем фирмата и ще направим съответния анекс към договора”, обеща Стоян Братоев.

До десет дни от "Метрополитен" обещаха, че хората с увреждания ще могат да разчитат на асансьорните техници до полунощ.

Три глоби отнесе столичният “Метрополитен” през юли, че не е пригодил част от станциите на метрото за хора с увреждания.