Метални врати с тежки катинари от седмици спират достъпа до плажа Аркутино. Така до морето не може да се стигне не само с кола, но и пеш, съобщи Нова телевизия.

"Мисля, че идвах последно през декември месец 2018 г. И се разхождах. Обаче явно е станало нещо през зимата и вече нямаме достъп", споделя Радослав Качиков. Оказва се, че единственият начин да влезеш, е да се провреш през металната врата.

Плажът Аркутино е един от най-посещаваните през лятото. Концесионерът му беше категоричен, че теренът от заключения портал до началото на плажната ивица, която стопанисва, са частни терени и той не носи отговорност за свободния достъп до плажа.

"Ще направим необходимата проверка, да разбера причините и основанията на лицето, което е извършило този акт и ще предприема необходимите действия, които ми позволява законът" каза кметът на община Приморско д-р Димитър Германов.

Ако общината и Министерството на туризма установят кой е ограничил достъпа до плажа, може той да бъде глобен с от 2000 до 5000 лева.