Чисто политически ние отдавна сме дали импийчмънт на този президент. Това каза председателят на бюджетната комисия в НС Менда Стоянова пред bTV. Тя поясни, че не се е обсъждала идеята, свързана с процедурата по импийчмънт.

"Това е прeзидент, който драматично изживява и представя своята роля. С един драматичен тон се изрекоха апокалиптични слова и внушения към хората без конкретика и факти, а доста факти може да се противопоставят на думите на президента", коментира Стоянова.

Според нея в речта на Румен Радев за свалянето на доверие от кабинета има призив за сваляне на правителството.

"Тълкувам го като призив за сваляне на правителството. Какво значи да се сложи край, всеки може да каже, че няма реформи, каквито и да са, винаги може да се тълкува, че няма", обясни още председателят на бюджетната комисия.

"Какво значи разпад на една държава, имаме един от най-високите икономически ръстове в ЕС, най-ниската безработица, ръстове в средните работни заплати. Качеството и стандартът на живот се повишават, но не и както на нас ни се иска. Не може да се каже - няма. Внушенията на президента се възприемат като чиста монета, но без да го сравняват с фактите", заяви още Менда Стоянова.

"По думите й относно речта на Радев става ясно, че ще има реформи във Валутния борд, което не е вярно", поясни Стоянова.

"Това внушава, че с него (борда) ще се случва нещо, това не е вярно. Това е подвеждаща квалификация", обясни тя.

Освен това Менда Стоянова нарече действията на президента "шизофренични", понеже той се държал пред японски инвеститори съвсем различно, като наричал страната ни икономически добра дестинация за тях, а в речта си казва, че има разпад на държавата.