Край на болките в ставите обещаха световни капацитети в областта на медицината и технологиите, облягайки се на най-новите открития - интактен колаген и мицеларен куркумин. Клинично доказаната им ефективност, зад която застанаха американският изследовател и имунолог д-р Джим Луго и неговият германски колега Франк Беенам на международната здравна конференция, провела се у нас под надслов "В крак с иновациите: Нови възможности за справяне със ставните заболявания", впечатли родните лекари. Специалните разработки, съдържащи се единствено в продукта за здрави стави Collanol (Коланол), поставят нова ера в борбата с износването на ставния хрущял.

Опирайки се на силата на интактния колаген, наричан още с термина неденатуриран, Collanol е в състояние да постигне благотворен ефект върху ставите, какъвто обикновените колагени не биха могли дори при стократно по-високи дози. Със своята напълно запазена триизмерна молекула той е единственото хранително вещество, известно на медицината досега, което съумява да накара тялото самò да се възстановява. Резултатите от проведените клинични изследвания са недвусмислени и ясно посочват, че само след 30 дни се усеща значително подобрение - болките намаляват и подвижността се подобрява. Думи, зад които в специално интервю застана не кой да е, а самият изобретател на неденатурирания колаген в Collanol - щатският учен Джим Луго. Ето какво каза той пред камерата:

В какво се изразява превъзходството на Collanol, който съдържа UC-II®, пред продуктите с обикновен колаген? Смятам, че има две причини, поради които неденатурираният UC-II® колаген тип II превъзхожда останалите конвенционални видове колаген. Първата е свързана с това, че дозата е много малка и приемът се осъществява само веднъж дневно. Втората причина засяга резултатите от клинични изследвания, които недвусмислено сочат, че е налице полза от приема на UC-II®.

Ефективността на специалния неденатуриран колаген UC-II® в Collanol е оценена с клинични изследвания. Какво показват те? Клиничните изследвания показват, че при прием на 40 mg UC-II® веднъж дневно (точно толкова са вложени в 1 капсула Collanol - бел. авт.), в рамките на 30 дни започва да се усеща значително подобрение при симптоми, свързани с болки в ставите на коленете и трудна подвижност. С времето това подобрение се увеличава.

Значи ли това, че времето, когато ставните проблеми ще бъдат напълно решими, е дошло?

Смятам, че UC-II® е изключително полезен за хората, страдащи от болки в ставите. Дозата от 40 mg веднъж дневно, както и фактът, че това е натурален продукт с минимални или без никакви странични ефекти, са много важни за тях. Д-р Джим Луго, САЩ, изследовател в областта на имунологията, изобретател на интактния колаген

Не по-малко внимание спечели и втората иновативна съставка на Collanol - мицеларният куркумин. Впрягайки силите на нанотехнологиите, за да накарат природата да работи достатъчно пълноценно за хората, германските учени от университета в Хохенхайм разработили най-ефективния и мощен екстракт от куркума. Те постигнали ниво на усвояване, което надминава 185 пъти това на суровата куркума, консумирана като подправка. Представяйки тайните на успеха пред родните медици, ръководителят на компанията производител - г-н Франк Беенам, уверено се опря на безкомпромисното немско качество. Ето какво разкри той набързо:

Какво беше предизвикателството, накарало компанията ви да разработи мицеларния куркумин? Известно е, че куркуминът е здравословна хранителна съставка. За съжаление трябва да изядете големи количества, за да се стигне до ползи от този растителен екстракт. Поради тази причина ние се опитваме да подобрим силата му чрез мицеларната технология.

 Мицеларният куркумин е разработен в Германия. Да разбираме ли, че той притежава всички гаранции за немско качество? Така е. Осъществяваме го в нашия модерен завод в Дармщат. Това е най-чистият продукт, златният стандарт за извлечен от куркума куркумин в целия свят! Горди сме с това, че го произвеждаме в Германия. Франк Беенам, изпълнителен директор на AQUA NOVA, производител на мицеларния куркумин

Събрал на едно място специалисти от всички области на медицината у нас, международният форум повдигна десетки въпроси, които лекарите побързаха да зададат на авторитетните лектори. Независимо от специалностите им обаче всички присъстващи бяха единодушни, че Collanol е иновация, която няма аналог и им е особено необходим в практиката, за да облекчават ставните оплаквания на пациентите.

Пациентите получават нов вид лечение "Впечатлен съм от лекциите, които изнесоха актуална и нова информация. За колагена знаем и от преди много, но в момента научихме нови факти, които дават възможност на лекарите да бъдат полезни за своите пациенти и пациентите да получат нов вид лечение. Впечатлен съм от възможността да се въздейства с новата формула - интактен колаген - и на здрави хора, които след физическо претоварване получават съответни нарушения, както беше споменато в лекциите. Лекциите бяха на много високо ниво. Чухме неща, които в момента за пръв път се изнасят пред публиката и се надявам, че те ще бъдат полезни както за лекарите, така и за нашите пациенти." Д-р Геновей Узунов, невролог, УМБАЛ "Канев" - Русе

В Collanol природата работи на максимума "Самото научно мероприятие ми достави удоволствие с факта, че свързах науката с лечението с биологични продукти, т.е. природата вече влиза в лечението. В моята практика употребата на биологични продукти е застъпена и то най-вече заради това, че тяхната безвредност е доказана, тъй като ние сме си част от природата и тя винаги работи за нас стига да я използваме пълноценно. А в конкретния случай виждаме, че науката е слязла до нивото на нанотехнологиите и фактически извежда до максимум ефекта, положителния ефект от употребата на биологичните вещества." Д-р Петър Димитров, общопрактикуващ лекар, Враца

Умело съчетал в себе си двете върхови разработки в областта на ставното здраве, комбинирани в двойна капсула, така че да се осигури тяхното прицелно освобождаване, Collanol е съвременният подход за въздействие върху ставните проблеми. Той кара тялото самò да поправя пострадалите места и облекчава възпаленията и то при прием само на 1 капсула дневно. Collanol е особено ценен както за хората, чиито стави понякога "проскърцват", така и за онези, чието състояние се е усложнило. Потвърдено от личния опит на първите изпробвали го нашенци, както и от клиничните изследвания, той подобрява състоянието на ставите при остеоартрит (износване на ставния хрущял), ограничава болката, подобрява разгъването на коляното и спомага за по-продължително физическо натоварване независимо от възрастта.

Можете да откриете Collanol в най-близката аптека до вас.

Повече информация за Collanol може да намерите ТУК >>>

 

Платена публикация