Мъж се барикадира в дома си в столичния квартал "Надежда 2". Той е с влязла в сила присъда. При пристигането на екип на "Съдебна охрана"  да го предаде в затвора, криминално проявеният отказва да изпълни заповедта им и се барикадира в дома си.

В момента психолози на МВР се опитват да убедят човека да излезе доброволно. На място има и линейки.

Сигналът за барикадирилия се 33-годишен мъж е подаден до МВР около 10.20 тази сутрин. Противоречиви са данните дали той е въоръжен. По неофициална информация той е бил на метадонова програма и е поискал от полицията метадон. 

По информация на БНР, той е заплашил, че може да посегне на живота си, като скочи от 12-тия етаж, където се намира и жилището му.

Според негови съседи, той се казвал Илия Чулин и злоупотребявал с наркотици: "Той беше много агресивен на моменти. Отявлен наркоман, въобразяваше си, че те го следят, че го подслушват, тропаше им по вратата. Беше хвърлил даже запалителна смес по вратата. Имаха си много неприятности с този човек. Това е дъщеря ми, която живее над него", разказа пред БНР съсед.

На място има засилено полицейско присъствие и екипи на Института по психология на МВР. Водят се преговори с мъжа, който обаче бил дрогиран.

Очаквайте подробности.