Възрастен мъж падна в канала на Владайската река при столичния булевард "Александър Стамболийски", алармираха в групата "Забелязано в София". От кадрите във "Фейсбук" се вижда, че мъжът сериозно е пострадал при падането от височина около пет метра.

Мъжът се подхлъзнал и паднал в 5-метровата стена на канала

Снимка: Фейсбук

Инцидентът е станал на ъгъла на бул. "Алекснадър Стамболийски" 128 и бул. "Инж. Иван Иванов" тази сутрин. Сигналът е подаден в 10:47 ч. 9 минути след подаването на сигнала на мястото пристига екип на Спешна помощ, който установява, че пострадалият е на възраст между 70 и 80 години.

На място на мъжа са прелели две банки кръв

Снимка: Фейсбук

Спешните медици са заварили мъжа окървавен и в шоково състояние, с травма на главата, открита фрактура на бедрото и контузия на гръдния кош. Прелети са му две банки кръв. Откаран е в противошоковата зала на ВМА, предаде bTV.

Снимка: Фейсбук

По данни на СДВР до инцидента се е стигнало, след като мъжът се подхлъзнал.

Случаят предизвика остър дебат сред потребителите по въпроса трябва ли подобни участъци в столицата да бъдат обезопасени.

"Колчета наслагаха където трябва и където не трябва,а реката няма кой да обезопаси......едно от безумията на .......", пише в коментар към  снимките с пострадалия мъж.

Някои дават примери с брюкселския канал, по протежението на който имало поставена ограда. Други пък казват, че не биха минали по тротоара, където е станал инцидента.

"Изглежда наистина опасно. И зимата може да се хлъзне някой. Може и дете да падне", пише Мария Димитрова Част от потребителите обаче се усъмниха в причините, довели до инцидента, като написаха, че според тях е възможно мъжът да е бил в нетрезво състояние.

"Добре де, колко пиян трябва да си да паднеш в канала???? Или някой го е блъснал, или какво? Какви изобщо са тия простотии - трябвало да обезопасят канала. Срещу олигофрени ли? Никъде в Европа не съм видяла обезопасен канал!", написа Дивна Вълчева.

Сред изразилите мнения "за" и "против" се намериха и такива, които пожелаха на пострадалия бързо възстановяване.