Протест на майките на деца с увреждания се проведе пред централата на партията на Валери Симеонов - НФСБ. Сградата беше "обстреляна" с тоалетна хартия и яйца, предаде Нова телевизия.

Въпреки извиненията, които поднесе днес вицепремиерът Валери Симеонов към обидените от изказването му за "тези уж болни деца", в 17.30 ч. пред Министерския съвет отново се събраха около 100-150 протестиращи. Те настояха Симеонов да поеме политическа отговорност за думите си и заявиха, че не искат извинения, а оставка. Затова и продължиха да искат оставката на вицепремиера под прозорците на неговата партия.

Минути преди 19 ч. протестиращите тръгнаха от Министерския съвет към Орлов мост и движението по бул. "Цар Освободител" беше затворено до ул. "Раковски".

Сред хората, които минаха край протеста, се появиха и мнения, че трагедията на майките на деца с увреждания се използва за политически цели: "Целта на всичките тези неща е да се свали правителството, но на българина му е къса паметта, българинът забрави, когато БСП и ДПС ограбиха държавата и цялото това нещо те сега го искат обратно.", съобщи БНР.

Тони Маринова е сред майките, които се дистанцират от последните протести. Дъщеря й е със синдром на Даун.

"Това политизиране на проблема и изместване на фокуса ни изигра много лоша шега, в момента има хора, на които едва ли не вече им е писнало да ни гледат, припознават ни като едни врякащи майки, които искат само пари", каза Маринова.