Срещу него и Людмил Стойков и още няколко човека обаче вече има внесен обвинителен акт за пране на пари.
Николов коментира пред журналисти още, че двете обвинения трябвало да бъдат гледани в едно дело. До момента той все още не е получил обвинителния акт за "пране на пари". По думите му, през май той е подал молба делото да започне да се разглежда, защото прокуратурата все още тогава е бавила обвинителния акт, който беше внесен през август.
Не ми е известно още да е изпращано запитване до съда в Люксембург, за каквото преди дни спомена председателят на градския съд Георги Колев. Прокурорът по делото Андрей Андреев също заяви, че до момента не е запознат с това градският съд да е изпращал питане до Съда на европейските общности.
В обвинението срещу Николов и Стойков за "пране на пари" Андреев заяви, че евросредствата били получавани по програма САПАРД, а след това изпращани в офшорна компания, където били инвестирани. Николов отрече да има офшорна фирма с бизнесмена Людмил Стойков.
Делото за източването на парите по САПАРД, по което съдът днес заседава, ще продължи на 13 ноември, тъй като защитниците не бяха свободни на нито една от десетте дати, на които съдът им предложи делото да продължи. Прокуратурата и адвокатите по делото ще изпратят въпроси до четирима чужденци, които днес не се явиха като свидетели по процеса.