Марин Кондов от областната дирекция /ОД/ на МВР в Добрич е победител в конкурса "Пътен полицай на годината". След него в индивидуалната надпревара са Румен Евтимов от ОД на МВР-Перник и Иван Иванов от ОД на МВР-Ловеч. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

В отборното класиране първи са служителите от ОД на МВР-Добрич, след тях са представителите на ОД на МВР-Шумен, а на трето място е отборът на ОД на МВР-Перник.

Конкурсът се осъществява за 27-ми път. В него са участвали 64 състезатели от 29 отбора от всички областни дирекции на МВР, като дирекцията домакин се е представила с два отбора. Сред участниците е имало и шест дами. Те не са сформирали отбор, но сред тях най-добре се е представила и е била отличена Деница Господинова от ОД на МВР-Русе. След нея в индивидуалното класиране при жените са се подредили Победа Карарадева от ОД на МВР-Сливен и Невена Копанкова-Бечева от ОД на МВР-Русе, допълват от МВР.

В конкурса "Пътен полицай на годината" участваха и жени

Снимка: МВР

Наградите на победителите са били връчени снощи на церемония в Плевен. На нея са присъствали зам.-ректорът на Академията на МВР комисар доц. д-р Добромир Доков, директорът на ОД на МВР-Плевен старши комисар Красимир Начев, зам.-председателят на Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата" Анжелина Тотева, изпълнителният директор на ИААА инж. Бойко Рановски, зам. генералният директор на БЧК д-р Надежда Тодоровска и Светослав Кръстев от СБА.

Какви са целите на състезанието

Искаме да привлечем обществения фокус и всички граждани за повече толерантност на пътя, за по-малко пътно-транспортни произшествия, защото това да го постигнем трябва всички да осъзнаем, че е важно всеки един от нас да спазва правилата. Това заяви пред журналисти в Плевен вчера вътрешният министър Младен Маринов след откриване на националното състезание "Пътен полицай на годината".

По неговото обяснение другата цел на турнира е пътните полицаи, които работят ежедневно в реална ситуация, под формата на състезание да покажат своето ниво, защото това дава тласък за по-нататъшното им развитие.

"Участват от БЧК, деца от различни училища, което допълнително дава стойност на това събитие по отношение на превенцията сред подрастващите и координацията на действията, което е изключително важно в реалния живот и в практиката между всички институции, които се грижат за безопасността по пътищата, за човешкия живот", отбеляза министър Младенов.