Братята Красимир и Николай Маринови, по-известни като Големия и Малкия Маргин, заедно с Веселин Тошев, Бисер Илиев, Стефан Ангелов и Иво Карагеоргиев са подсъдими за подготовката на убийствата на покойните вече Никола Дамянов и Иван Тодоров-Доктора, както и на ген. Любен Гоцев.

Очаква се присъдата да бъде произнесена в 14,30 часа, стана ясно в края на миналата седмица. Прокуратурата поиска за всеки един от шестимата участници в престъпната група по 22 години лишаване от свобода.

Делото се точи от 2005 година
. Освен за процесуални нарушения, то бе спирано и с мотив за здравословното състояние на Маргините и на Иво Карагеоргиев.

Заради отлагания на делото "Маргини" прокуратурата образува досъдебни производства срещу експерти. Проверяваше се дали са били правилни заключенията им, че Карагеоргиев не може да се явява в съдебната зала. Имаше становище от други медици, които обаче смятат, че той може да участва, припомня БГНЕС.

Процесът се води задочно срещу Малкия Маргин, който е в неизвестност след убийството на скандалния радиоводещ Боби Цанков на 5 януари.

Преди това съдът ще заседава по мярката за неотклонение на Красимир Маринов по друго обвинение - за ръководене на престъпна група за разпространение на наркотици. Засега Маринов е в ареста и обжалва постоянното си задържане.