Двегодишно дете вдъхнови милиони по цял свят. Малкият Роман Динкел успя да пребори негативните прогнози и като по чудо успя да проходи. Историята му беше разказана от CBS News със заглавие "Ходещото чудо".

Стопкадър от CBS News

На 20-ата гестационна седмица (в ембрионална възраст) Роман е бил диагностициран с тежка форма на дефект в гръбначен стълб. "Ние просто очаквахме да чуем нормалните неща - такъв е размерът на главата, такива са размерите на краката му, всички тези забавни неща, но това, което чухме, беше, че той има повече течност в мозъка и в гръбначния стълб", каза майката на Роман - Уитни Динкел, цитирана от CBS News.

Роман е преминал високотехнологична операция още преди да се роди. Нейната цел е била да увеличи шансовете му да проходи, но според всички медицински прогнози на практика успехът е бил невъзможен. Въпреки това родителите не се отказват. 

"Трябваше да го пусна да падне няколко пъти, за да знае, че не винаги ще съм край него, за да се научи как да се задържи сам някъде, да се хване за нещо", споделя Уитни.

По този начин, и може би именно заради такава практика, упражнявана с дни, Роман успява и демонстрира на семейното куче Маги какво може. Развълнувана, Уитни публикува видеото във Фейсбук. Над 500 000 души от цял свят споделиха в социалната мрежа радостта на Роман, а клипът има общо над 23 милиона гледания. Семейството получава огромен брой поздравления и така успява да вдъхне надежда на хора от целия свят.

"Случайни хора ни разказват своите истории, как са били депресирани, някои дори пред самоубийство, или как са преминали през медицински процедури. И сега Роман им е повлиял позитивно, за да променят мисленето си, вижданията си, това е толкова трогателно. Той чувства, че просто е дал надежда на толкова много хора с клипа", споделя майката.

Няколко секунди, които напомнят да не се отказвате. С любезното съдействие на 2-годишния Роман Динкел.